Thursday, September 02, 2010

SONUNDA BU DA OLDU


Ağustos ayı boyunca motoru çeşitli sebeplerden dolayı yatırdım. Orta sehpada duruyordu. Eylül'ün serinliği gelince bugün işe motorla gideyim. Dedim, depoyu en son 1 ay önce doldurmuşum, benzin iyice azalmış. Göstergede tek şerit gösteriyor. Her zaman belirli yerlerden kaliteli 98 oktan benzin almaya çalışıyorum. Neyse sabah çıkarken herzamanki gibi Zincirlikuyu'daki Shell istasyonundan alırım diye basıyorum gaza.

Motora binmeyi özlemişim gayet güzel geliyor hatta bayram sonrası referandum boşluğunda 2 günlük bir program yapmayı düşünüyorum. Altunizade'yi geçtim, köprüye giriş yaptım, en sol şeritte tam gişelerin hizasını ortalama 70 km/s hızla geçerken motor teklemeye başladı ve aniden durdu. Arkadan bir araba aniden fren yapmak zorunda kaldı. Ben soldaki tellere yaklaşacak şekilde durup dörtlüleri yaktım. Benzin göstergesi 40 km gösterirken, benzin bitti ve motor durdu. Oldukça heyecanlandım. Allahtan trafik yavaş seyrediyordu. Bana göre arabalar daha yavaş gidiyorlardı.

Karşıya geçmeden önce kendimi korumaya almayı düşündüm çünkü arkadan arabalar gelmeye devam ediyorlardı. Yavaş yavaş karşıya geçtim ve nöbet tutan polise durumu anlattım. O hemen ilerideki devriye arabasını çağırdı. Birden araçtan 5 polis birden indi. Ben o arada hem derdimi anlatıyorum hem de gelip geçmekte olan motokuryelere benzin var mı diye soruyorum.

Polisin biri ben trafiği durdurayım sen motoru al bizim park alanına gel dedi. Köprüye girmeden solda hep bekledikleri yeri kastediyordu. Tam o sırada bir motokurye geçiyordu, sorunca benzin var bir yerde vereyim dedi. Polisler yola durdular bütün trafiği durdurdular kocaman köprüden Avrupa yönüne tek araç geçmez oldu. Hemen motora binip, diğer arkadaşın da yardımıyla motoru ters çevirdim ve eğimin yardımıyla boşta park alanına kadar yavaş yavaş ayağımla ittim. O an çok muhteşemdi, tüm trafik durmuş beni bekliyordu. Köprüdeki tüm trafiği durdurmuştum. Herşey 3-5 dakika içinde olup bitivermişti.

Park alanına gelince motoru sola çektik, tüm polisler yerlerine gittiler, arkadaşa bidonumu verdim, depo bağlantı hortumundan 5-6 litre benzin verdi. Doldurup çalıştırdım.Donup ise devam ettim. Film gibi bir gundu vallahi.